İl Müftülüğü Personelimizden Örnek Çalışma

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan personellerin Ankara Kocatepe Fuar alanında yapılan sanatsal çalışmalar ile alakalı sanatsal karma sergisine İlimiz Müftülüğünde Murakıp olarak görev yapan Şaban AYDEMİR’de yapmış olduğu çini süsleme çalışmalarıyla katıldı. Düzenlenen sergiyi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ’inde yakından ilgilendiği çalışmalar ile alakalı olarak Toprağın seramik ve çiniye dönüşen hikayesi gibi hamdım, piştim, yandım  düsturundan yola çıkan görevlimiz Şaban AYDEMİR İnsanın ham maddesi olan balçık (toprakla) uğraşmanın aslında insanın kendisiyle beraber olması gibi huzur verdiğini, yeni doğmuş bir çocuğun görevini layıkıyla yapan usta bir öğretmende nasıl şekillenirse bir çamurun usta ellerde önce ham bir tabak sonra çiniye nasıl dönüştüğünün hikayesidir aslında dedi. Yıllardır Çini Süsleme sanatıyla uğraşan görevlimizin daha önceki yıllarda da çeşitli programlarda eserlerini sergilemiştir.

Toplam Ziyaret19057596