Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı

2014 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Antalya İl Müftülüğü olarak hafta boyunca çeşitli programlar planlanmıştır.

İlk olarak 12.10.2014 tarihinde Kepez İlçe Müftülüğü bahçesinde Resepsiyon düzenlendi. Düzenlenen resepsiyona İl Müftümüz Osman ARTAN, Kepez Kaymakamı Savaş TUNCER, İl Müftü Yardımcılarımız İbrahim KESER, Mustafa AYDIN, Mevlüt TOPÇU, İlçe Müftüleri, Muhtarlar, cami dernek Başkanları, Din görevlileri katıldılar.

13.10.2014 tarihinde Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde saat 10:00’da Camiler ve Din Görevlileri haftası açılış programı yapıldı. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Muratpaşa Camii Müezin Kayyımı Yakup ECDER’in okuduğu Kur’an-ı Kerimin akabinde Emekli ve Çalışan Din Görevlileri tecrübe paylaşımı konuşmaları yaptı. Arkasından İl Müftümüz Osman ARTAN açılış konuşmalarını yaptı.  İl Müftümüz konuşmasında Din Görevliliğinin Peygamber postuna oturmak olduğunu, tabi olan değil tabi olunan kişi olduğunu ve bu önemli makamda bulunulması dolayısıyla daha özverili ve dikkatli çalışılması gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmasından sonra gösterilen cami ve gençlik temalı sinevizyon büyük ilgi topladı. Sinevizyon gösteriminin akabinde Hizmetleriyle öne çıkmış Din görevlilerine (İlçe Müftüsü, Vaiz, Kur’an Kursu Hocası, İmam Hatip ve Müezzin Kayyım) başarı belgesi, Emekli Din Görevlileri ile Camilerin yapımında katkı sağlayan Cami Banileri ve Dernek Başkanlarına plaket takdimi yapıldı. Plaket takdiminin sonrasında Programımıza konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu Emekli Başkanı Prof. Dr. Raşit KÜÇÜK dinleyicilere konferans verdi. Konuşmasında camilerin geçmişten günümüze işlevselliği, günümüz gençliğinin problemleri ve din görevlileri olarak bu problemlere ne gibi çözümler bulunabileceği konusunda kendi hayatından ve şahit olduğu güzel örneklerden bahsetti.

Yapılan konuşmaların sonrasında davetlilere kitap ve gül dağıtımı yapılarak program sona erdi.

Fotograflar için lütfen tıklayınız........

Toplam Ziyaret19057600