Viktoriia Müslüman Oldu Çiğdem Adını Aldı

Rusya vatandaşı olan Viktoriia SMUTİNA  Antalya  İl Müftülüğü’ne gelerek Müslüman olmak istediğini söyledi. İl Müftü Yardımcımız Mevlüt TOPÇU Viktoriia SMUTİNA  hanımefendi ve beraberindekileri  makamında misafir etti.
Türkçe bilen Viktoriia SMUTİNA’y a İl Müftü Yardımcımız Mevlüt TOPÇU İslâm dininin iman esasları ve ibadetler ile ilgili bilgiler verdi. Sonrasında İl Müftü Yardımcımız Mevlüt TOPÇU’nun huzurunda Eğitim Uzmanı Orhan AKKOÇ ve Din Hizmetleri V.H.K.i. Şükrü GÜVEN’in şahitliğinde Viktoriia SMUTİNA Kelime-i Şehâdet getirerek Müslüman oldu. Müftü Yardımcımız TOPÇU, Müslüman olduktan sonra Çiğdem ismini alan Viktoriia’ya bugünün hayatında dönüm noktası olduğunu, şuanda günahsız ve pırıl pırıl bir halde olduğunu söyledi. İl Müftü Yardımcımız Mevlüt TOPÇU, Viktoriia SMUTİNA’ya  İslâm dinini tercih sebebini sorduğunda, Viktoriia; Kendilerine aslı olmayan bilgilerle islam anlatıldığından İslam ve Müslümanları çok yanlış tanıdığını, islamı gerçek kaynaklardan araştırdıktan sonra Müslüman olması gerektiğini ve şuan müslüman olduğu için çok mutlu olduğunu, ifade etti. Bugünün anısına Viktoriia SMUTİNA’ya Kur’an-ı Kerim ve İslam dinini anlatan kitaplar hediye edildi. Eğitim Uzmanı Orhan AKKOÇ’un okuduğu Kur’an-ı Kerim ve Müftü yardımcımızın yaptığı duadan sonra ihtida merasimi sona erdi.

Toplam Ziyaret19057711