Müftülüğümüz 3. Dönem Vaaz ve İrşat kurulu Değerlendirme Toplantısı yapıldı

İl Müftüsü Osman ARTAN vaaz ve İrşat ekibi ile değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya İl Müftü yardımcısı Mustafa AYDIN, Merkez İlçe Müftüleri Vaizler ve Vaizeler katıldı.
 Kurul 3 Ayda bir toplanarak vaaz ve irşat çalışmalarını gözden geçirip, bir önceki irşat uygulamasını değerlendirdi. Kurul, halkın dini konularda bilinçlendirilmesi noktasında; daha önce Nisan-Mayıs-Haziran ikinci dönem; olarak programlarını hazırlamış bunların değerlendirilmesi, Temmuz-Ağustos-Eylül üçüncü döneminde programının yapılması maksadıyla toplanmış ve programını belirlemiş ve hazırlamıştır. Üçer aylık dönemlerde hazırlanan irşat programlarında kasaba ve köylere de yer verilmiştir. `İrşat ekibi` olarak da nitelendirilen kurul, göreve çıkmadan önce İl Müftüsünün başkanlığında toplanarak yapılacak hizmetin usul ve prensiplerini belirlemiştir, görev sonunda tekrar toplanarak yapılan irşat hizmetinin bir değerlendirmesini 4. Dönemin toplantısında yapacak. Yapılan değerlendirme, müftülüklere sunulan raporlarla birlikte, her yıl aralık ayında Başkanlığa gönderilecek `irşat raporu` içerisinde yer alacak.
 `İrşat ekipleri`; görev yapacakları yerlerde dini konularda halkı aydınlatmaya çalışacak, özellikle bid`at ve hurafelere karşı mücadele, misyonerlik faaliyetlerine karşı önlemler ile içki, uyuşturucu, kumar, fuhuş, kan davası gibi dinen yasak olan hususlar, vatan sevgisi, yurt savunması, kardeşlik, birlik, sevgi ve barış gibi konulara ağırlık verecek. `Vaaz ve irşat kurulu`, ceza ve tutukevleri ile çocuk ıslahevlerine de vaaz verebilecek. İrşat ekiplerinin ziyaret edecekleri yerler arasında; hastane, huzurevi ve benzeri yerlerdeki hasta ve yaşlılar da bulunuyor. Kurul, heyet halinde belli aralıklarla buraları ziyaret edecek, devlet öğrenci yurtları ve toplu işyerlerinde de müftünün bilgisi dâhilinde konferanslar verilecek.